Így növelte a Jetelektronic 7,1%-kal bevételét az OptiMonk AI által

A Jetelektronic elektronikai alkatrészek importjával, kis- és nagykereskedelmi értékesítésével foglalkozik. Az OptiMonk AI segítségével 7,1%-kal növelték bevételüket termékoldal optimalizáció során.

Weboldal: https://jet.hu/ Iparág: Elektronikai kis- és nagykereskedelem

Ismerd meg a jet.hu-t

A Jetelektronic meghatározó szereplő a hazai piacon a televíziók és más elektronikai eszközök távirányítóinak értékesítésében. Nem kevesebbet vállaltak, mint hogy segítenek mindenkinek, aki a készülékét az eredeti és drágán pótolható távirányító meghibásodása miatt már nem tudja használni.

Webáruházuk ma már 9,000+ terméket számlál és jócskán kiszélesített kínálattal a háztartási elektornikától az autó-motor kiegészítőkön át a számítástechnikáig számos területet kiszolgál.

A kihívás

A webáruházuk forgalmának legmarkánsabb részét a termékoldalakra érkező forgalom alkotja. Ugyanakkor egy 9000+ termékes áruháznál épp a termékoldalak konverziós arányának növelése jelenti az egyik legnehezebben bevehető bástyát. 

Mivel a látogatók többsége kihagyja a kezdőoldalt, és közvetlenül a termékoldalakra érkezik, ezért a kihívás éppen e nagyszámú oldalak skálázható optimalizálásában rejlik. 

Most képzeld el, hogy 9000 oldal számára kellene kreatív címsorokat és termékelőny listákat készítened – a jet.hu éppen ezzel a feladattal szembesült!

Ha csak 10 percet számolunk oldalanként, akkor 9000 x 10 = 90,000 percig, azaz 1500 óráig, vagyis éppen nettó 62,5 fél napig tartana a folyamat. Ha A/B tesztelni is szeretnél, akkor pedig pont kétszer ennyi ideig.

Teljesen lehetetlennek tűnik, igaz?

A megoldás: Intelligens Termékoldal Optimalizáció

Mára a mesterséges intelligencia alapú eszközök, mint az Intelligens Termékoldal Optimalizáció, teljesen átalakítják a termékoldalak optimalizálásának lehetőségeit. 

Ezzel a megoldással a 62,5 napig tartó termékoldal frissítés folyamatát a Jetelektronic néhány percre csökkentette az OptiMonk AI segítségével. 

Erre használták az AI-t: 

  • figyelemfelkeltő címsorok készítése minden termékoldalra

  • profi termékleírások és termékelőny listák

  • A legjobb értékelések felkutatása

Mindezek mellett a szoftver képes A/B tesztelésre is, amivel a jet.hu pontosan megmérhette az OptiMonk AI konverziós arányra és plussz bevételre gyakorolt hatását.

A Jetelektronic Kontroll Variánst alkalmazott az A/B teszteléshez. Egyszerűen fogalmazva, ez egy olyan tesztelési módszertant jelent, amely lehetővé teszi az AI nélküli és az AI által optimalizált változatok pontos összehasonlítását. 

Lássuk az eredeti, változtatás nélküli termékoldalt (Kontroll Variánst):

Itt pedig a B variánst láthatjuk – az AI által írt címsorral és termékelőny listával (amelyet kékkel bekereteztünk):

Az eredmények

Az OptiMonk AI által készített “B Variáns” lenyűgöző eredményeket ért el a kampányban. Az AI által generált címsor és a termékelőny lista 6,51%-kal növelte a konverziós arányt, ami 7,1%-os bevétel növekedést eredményezett.

Ezek az eredmények 16 957 egyedi látogató, 3690db vásárlás és 76 napos kampányidőtartam adatain alapulnak.

Figyelemre méltó az is, hogy a “B Variáns” 98,04%-os győzelmi eséllyel győzte le az eredeti verziót, amit “Kontroll Variáns” néven emlegettünk. Ez azt jelenti, hogy nagyon valószínű, hogy a “B Variáns” minden alkalommal jobban teljesít majd, mint az eredeti verzió.

Ezt a valószínűséget fejezi ki objektív és kézzel fogható adatokkal a “győzelmi esély”, amely komplex algoritmusok alapján megmutatja, hogy mennyire valószínű a kampány módosított  változatának sikere. 

Az A/B teszteknél a 90%-os győzelmi esélyt tartjuk megbízhatónak. A fenti eredmény alapján tehát biztosra vehetjük, hogy ha a teljes forgalmat az AI által készített verzióra irányítjuk (ahelyett, hogy csak a forgalom felét), akkor a kampány kétszer olyan nyereséges lesz, mint a tesztben mért eredmény.

Záró gondolatok

A jet.hu az OptiMonk AI alapú megoldásával egyszerre több ezer termékoldalát érintve olyan A/B tesztet futtatott, amely markáns és egyértelmű eredményeket hozott. 

Az elért 7,1%-os bevételnövekedés emlékeztet minket a termékoldali optimalizáció fontosságára és hatékonyságára. 

A Jetelektronic az OptiMonk Intelligens Termékoldal Optimalizáció eszközét használta, így a manuálisan szinte kivitelezhetetlen változtatásokkal azonnali konverziós arány növekedést ért el.

Smart Product Page Optimizer

Kipróbálnád az Intelligens Termékoldal Optimalizációt?

Kattints a gombra és tudj meg többet az Intelligens Termékoldal Optimalizációról! Ismerd meg az AI alapú termékoldali optimalizáció előnyeit!